Rostbiff i marinad med färska örter (10 pers)

1,5 kg rostbiff

1 tsk salt

2 krm mellanmalen svartpeppar

Marinad

1dl kinesisk soya

1,5 dl balsamvinäger

3 msk flytande honung

2-3 vitlöksklyftor hackade

1 tsk mellanmalen svartpeppar

1 kruka färsk timjan, basilika eller oregano

1 burk coctailkapris

Gör så här

Sätt ugnen på 125 grader
Krydda rostbiffen med salt och peppar. Sätt in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttet. Lägg det i en ungsfast form. Sätt in formen mitt i ugnen. Stek tills termometern visar 59 grader. Det tar ca. 1,5-2 timmar.
Blanda alla ingredienserna till marinaden.
Lägg det varma köttet i dubbla plastpåsar och häll över marinaden och skyn från köttet. Lägg in det i kylskåpet när det svalnat. Vänd påsen några gånger så att marinaden fördelas över köttet. Låt det ligga ett till två dygn i kylskåp.
Skär köttet i tunna skivor och skeda på lite av marinaden. Garnera med coctailkapris.