Rostbiff i marinad med färska örter (10 pers)
1,5 kg rostbiff
1 tsk salt
2 krm mellanmalen svartpeppar
Marinad
1dl kinesisk soya
1,5 dl balsamvinäger
3 msk flytande honung
2-3 vitlöksklyftor hackade
1 tsk mellanmalen svartpeppar
1 kruka färsk timjan, basilika eller oregano
1 burk coctailkapris
Gör så här
Sätt ugnen på 125 grader
Krydda rostbiffen med salt och peppar. Sätt in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttet. Lägg det i en ungsfast form. Sätt in formen mitt i ugnen. Stek tills termometern visar 59 grader. Det tar ca. 1,5-2 timmar.
Blanda alla ingredienserna till marinaden.
Lägg det varma köttet i dubbla plastpåsar och häll över marinaden och skyn från köttet. Lägg in det i kylskåpet när det svalnat. Vänd påsen några gånger så att marinaden fördelas över köttet. Låt det ligga ett till två dygn i kylskåp.
Skär köttet i tunna skivor och skeda på lite av marinaden. Garnera med coctailkapris.