RING 0730-56 72 24 FÖR BILJETTBOKNING!

Nu kommer ”Näktergalarna” till Häljegård!

Näktergalarna – ett musikaliskt drömspel om de tre svenska 1800-tals-operastjärnorna Jenny Lind, Christina Nilsson och Signe Hebbe.

Vi får vara med om ett fantasifullt möte mellan de tre ofattbart hyllade operastjärnorna som under 1800-talet tog hela världen med storm i en tid då kvinnor inte ens var myndiga eller hade rösträtt.

Deras liv var otroligt dramatiska och händelserika, två av dem kom från extrem fattigdom men blev enormt förmögna på sin sång. Detta är en historia om tre ”osynliga”  barn som tog sin plats i världen -med råge!

Denna historia innehåller både skratt och gråt, intriger och passionerad kärlek.

På Nobelfesten 2013 framförde Divine delar inspirerade av denna föreställning, under den direktsända Nobelmiddagen i Blå hallen.

I oktober 2016 spelade Divine pjäsen i Chicagos kulturhus ”Preston Bradley Hall” tack vare ett stipendium från Anders Walls Stiftelser. Näktergalarna mottogs med stående ovationer!

Näktergalarna har även spelats för fulla hus på Ulriksdals Slottsteater ”Confidencen” i Stockholm samt på Soppteatern i Stockholm.

I sommarens föreställning på Häljegård gästar Djäkneböles egen stjärnbaryton Anton Eriksson Näktergalarna.

Priset för årets föreställning är 550kr/biljett och då ingår mat i pausen.

Roller:

Näktergalarna – Divine

Jenny Lind – Caroline Gentele

Christina Nilsson – Jacqueline Miura

Signe Hebbe – Gabriella Lambert-Olsson

Otto Goldschmidt, Michael Engström pianist

Ciceron-Anton Eriksson

Manus – Cecilia Sidenbladh

Opera i fårhuset

Opera i fårhuset blev efter kulturhuvudstadsåret 2014 en  succé. Därför erbjuder vi för fjärde gången en ny operashow och förtäring i Häljegårds fårhus 2017.

Förutom konserten i den unika miljön bjuder vi på lokalproducerad mat. Syftet med konserterna är att föra samman stadskulturen och landsbygden och att på lång sikt skapa en ny kulturscen i lantlig miljö.

De flesta kulturaktiviteterna sker inne i Umeå. Vi på Häljegård vill blanda människor som aldrig varit på opera med dem som aldrig varit i ett fårhus. Och fåren är ändå ute på sommarbete så lokalen är ledig 😉

Du kommer att få uppleva en konsert för en bred publik med musikaliska pärlor från opera, operett och musikal.

Läs mer om våra fantastiska artister på deras hemsidor:

http://www.antoneriksson.se/

http://www.divineopera.se/

opera_2168

opera_2152

opera_2100_besk

Se tidigare operaklipp

RING 0730-56 72 24 FÖR BILJETTBOKNING!