Jättebiff med gremolata (4 pers) 2018-04-16T10:15:59+00:00

Jättebiff med Gremolata

1 dl havregryn

2 tsk potatismjöl

1,5 dl mjölk eller vatten

1,5 tsk salt

2 krm svartpeppar, nymalen

1 st ägg

500 g nötfärs

500 g färsk pasta

Grönsaker

4 st tomater

1 st squash (ca 400 g)

1-2 msk olivolja

0,75 tsk salt

1 krm svartpeppar, nymalen

Gremolata

1 st citron

1 knippa persilja

2 klyftor vitlök

1 krm sverpeppar, nymalen

Gör så här:

Sätt ugenen på 200 grader.
Blanda havregryn, potatismjöl, mjölk, salt och peppar. Låt svälla 10 minuter. Blanda ner färsen och ägget.
Häll ut färsen i mitten av en långpanna med bakplåtspapper. Forma till en platt tårta ca. 24 cm i diameter.
Skär tomater och squach i bitar och lägg dem runt färsen. Droppa över olivoljan, salta och peppra. Stek mitt i ugnen ca. 20 minuter tills färsen ör klar.
Gremolata: Tvätta och finriv citronskalet. Hacka persilja och vitlöksklyftorna fint. Blanda med citronskalet.
Koka pastan.