Jättebiff med Gremolata
1 dl havregryn
2 tsk potatismjöl
1,5 dl mjölk eller vatten
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymalen
1 st ägg
500 g nötfärs
500 g färsk pasta
Grönsaker
4 st tomater
1 st squash (ca 400 g)
1-2 msk olivolja
0,75 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymalen
Gremolata
1 st citron
1 knippa persilja
2 klyftor vitlök
1 krm sverpeppar, nymalen
Gör så här:
Sätt ugenen på 200 grader.
Blanda havregryn, potatismjöl, mjölk, salt och peppar. Låt svälla 10 minuter. Blanda ner färsen och ägget.
Häll ut färsen i mitten av en långpanna med bakplåtspapper. Forma till en platt tårta ca. 24 cm i diameter.
Skär tomater och squach i bitar och lägg dem runt färsen. Droppa över olivoljan, salta och peppra. Stek mitt i ugnen ca. 20 minuter tills färsen ör klar.
Gremolata: Tvätta och finriv citronskalet. Hacka persilja och vitlöksklyftorna fint. Blanda med citronskalet.
Koka pastan.