Häljegårdens Lammfärspaj

Ingredienser:

1 sats pajdeg

500g lammfärs
1 lök
1 morot
2dl creme fraiche
Husets lammkrydda
1-2 vitlöksklyftor
Soya
Salt
Wästerbottensost

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Börja med att blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en pajform.
3. Fräs lammfärsen med en gul lök samt morötter som är skurna i stavar. Krydda med salt och lammkryddan, pressa i vitlöken och häll över soyan tills färsen fått fin färg. Låt koka ihop sig en stund tills morötterna fått bra konsistens, de ska ha lite tuggmotstånd. Förgrädda pajdegen under tiden.
4. tillsätt creme fraiche så att köttfärsen blir ganska tjock.
5. Häll ned detta i pajskalet och strö på wästerbottensost.
6. Grädda i ugnen på 225°C i ca 15 min.
Servera gärna med en god aioli och grönsallad till!