Shepards Pie (peters)
Ingredienser
5 stora potatisar
1 dl mjölk
2 msk smör
salt svartpeppar
Fyllning
1 st gul lök
500g lammskav
1 klyfta vitlök
1 tsk salt
0,5 tsk senapspulver
0,5dl hackad persilja
1 dl hönsbuljong
Tillagning
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala potatisen och skär i mindre klyftor. Koka dem i lättsaltat vatten8-10 min.
Häll av kokvattnet och låt potatisen ånga av.
Värm mjölken.osa potatisen och tillsätt mjölk och smör. Blanda till ett poröst mos. Smaka av med salt och nymalen peppar.
Skala och hacka lök. Bryn smör i en stekpanna och bryn skaven. Tillsätt lök,pressad vitlök,salt,peppar,senapspulver,persilja och buljong.
Lägg den finhackade lammskaven i en smord ugnsfast form och fördela moset jämt över.Gratinera i ugn ca 20 minuter tills potatistäcket fått fin färg.
Smaskens!!