Provencalska kotletter
1 kg benfri kotlettrad
1 tsk timjan
2 tsk Rosmarin
1 kg potatis finskivad
1 st gul lök finskivad
2-3 dl getost riven
3-4 dl mellangrädde
Soja
Salt och peppar
ugn: 225 grader
1.Varva potatis, ost och lök i ugnsform. Salta mellan varven. Slå på grädde så att det når 2/3upp på potatisen
2. Sätt ugnen på 225 grader
3. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det väl runtom. Lägg köttet på potatisen och strö på rosmarinoch timjan.
4. Stek mitt i ugnen 50-60 min tills potatisen är mjuk och köttet klart.
5. Koka ihop resten av grädden,smaksätt med soja.
6. Skiva köttet och skeda grädden över.
Sagt av kund:
”Hej, vilket kanonbra kött jag köpt av er. Gjorde helstekt biff och det var så mört och gott.
Tusen tack för den goda servicen också i samband med kött köpet”
Helena från Boden