Afrikansk Köttgryta med frukt

500g benfritt nötkött från Häljegård

1 gul lök

2 msk smör

1,5-2 msk curry

1 tsk salt

0,5 tsk grovmalen svartpeppar

1 msk koncentrerad köttfond

1-2 dl vatten

2-2,5 dl mellan grädde

0,25 färsk ananas/ eller konserv

1 mango/ eller konserv

1 dl russin

 

Skär köttet i små bitar. Hacka löken. Bryn köttet i smör. Lägg över i en gryta. Fräs löken tillsammans med curry och smör några minuter och lägg över i en gryta. Tillsätt salt, peppar, köttfond, vatten och grädde. Koka under lock tills köttet är mört, ca 40 min. Skala ananas och mango och skär frukten i strimlor. Lägg ner russin och frukt i grytan. Koka ytterligare ca 5 min.

Till detta serveras ris och en god sallad.