Afrikansk Köttgryta med frukt
500g benfritt nötkött från Häljegård
1 gul lök
2 msk smör
1,5-2 msk curry
1 tsk salt
0,5 tsk grovmalen svartpeppar
1 msk koncentrerad köttfond
1-2 dl vatten
2-2,5 dl mellan grädde
0,25 färsk ananas/ eller konserv
1 mango/ eller konserv
1 dl russin
Skär köttet i små bitar. Hacka löken. Bryn köttet i smör. Lägg över i en gryta. Fräs löken tillsammans med curry och smör några minuter och lägg över i en gryta. Tillsätt salt, peppar, köttfond, vatten och grädde. Koka under lock tills köttet är mört, ca 40 min. Skala ananas och mango och skär frukten i strimlor. Lägg ner russin och frukt i grytan. Koka ytterligare ca 5 min.
Till detta serveras ris och en god sallad.