Fräch Limepaj
Pajskal
12st Digestivekex
75g smör
1 msk strösocker
Fyllning
5 Äggulor
1 burk kondenserad sötad mjölk(ca 400g)
1 dryg dl pressad limesaft(ca 4-5 limefrukter)
1 msk river limeskal
Garnering
2,5 dl vispgrädde
2 msk florsocker
1 st limefrukt
1. Sätt ugnen på 175 grader.Ta fram en bakform med avtagbar kant ,ca 24 cm i diameter.
2. Krossa kexen i matberedaren eller i en rör det samman med socker och smör till en smulig deg.
3. Fyll botten med degen och tryck ut den slät.
4. Grädda kakan 10 min låt svalna.
5. Fyllning: vispa äggulorna med elvisp tills de börjar tjockna och bli krämigt ljusgula.
6. Tillsätt den kondenserade mjölken och fortsätt vispa en stund
7. Rör i limesaft och limeskal. Häll krämen i pajskalet. Grädda pajen i 10 min och låt svalna på galler. Ställ därefter in pajen i frysen i minst 3 tim.
8. Ta fram pajen 15-20 minuter före servering. Ta bort kanterna och flytta eventuellt över pajen från sin formbotten till ett tårtfat medan den är frusen. Till garneringen vispar du grädden fast tillsammans med florsocker. Garnera med limeskivor man vill:))
Sagt av kund:
”Hej, vilket kanonbra kött jag köpt av er. Gjorde helstekt biff och det var så mört och gott.
Tusen tack för den goda servicen också i samband med kött köpet”
Helena från Boden