Pinocciotårta

Jag kallar den för Pinockiotårta för de gjorde min mamma. Jag vet att det finns andra stavningar på den men det är min. Hur som helst är den god och fylld med hackade jordgubbar och mycket grädde!

Botten:
200 gram smör
2 dl socker
4 äggulor
3 dl mjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk

Rör smör och socker poröst. Tillsätt en gula i taget.
Därefter mjöl och bakpulver och sist mjölken.

Maräng:
4 äggvitor
2,25 dl socker

Vispa vitorna med elvisp så det blir ett skum. Tillsätt lite socker i taget och fortsätt vispningen.
Det går också bra att vispa till riktigt  skum på en gång och tillsätta sockret sist utan att vispa mer.

Sagt av kund:

”Hej, vilket kanonbra kött jag köpt av er. Gjorde helstekt biff och det var så mört och gott.
Tusen tack för den goda servicen också i samband med kött köpet”

Helena från Boden