Håller du på med en individuell idrott? Är du mellan 15 och 20 år? Strävar du efter att bli bäst i världen och är på väg dit? Bor du i Umeå, Vännäs, Nordmaling, Robertsfors, Vindeln eller Bjurholm och representerar en klubb från någon av de orterna? Då ska du söka det nyinstiftade ”Erik Johanssons stipendium till dig som vill bli bäst i världen”

Regler för att kunna söka

 Född 1997 – 2002.

 Skriven och boende i någon av kommunerna; Umeå, Vänn äs, Nordmaling, Robertsfors, Vindeln eller Bjurholm.

 Tävlandes i en individuell idrott.

 Tävlandes för en klubb hemmahörande i någon av de namngivna orterna.

 Vilja att bli bäst i världen.

Stipendiesumma och utdelning

 Stipendiesumman är på 15 000 kr och delas ut vid en ceremoni på Hälje Gård i januari 2018 där du bjuds på middag och prisutdelning förrättas. Till middagen får du dessutom bjuda med 10 personer.

Urval och jury

 Juryns välmotiverade beslut går inte att öve rklaga. Urval görs utifrån samma kriterier som frågorna i formuläret. Juryn vill veta varför du är på väg att bli bäst i världen, hur du ska nå ditt mål, hur du tränar för att komma dit och hur ett stipendium skulle hjälpa dig? Juryn gör givetvis också sin a överväganden baserade på dina förutsättningar. Juryn består av Erik Johansson (ordf.), Maria Johansson, Hanna Ljungberg, Tomas Ruuth, Robert Lindberg och Tobias Thomson.

Så gör du för att söka:

Ansökan görs via att ni skickar ett mail till haljegard@ume.se

 Alla som skickar in ansökan får ett bekräftelsemail. Vi kan komma att kontakta dig eller personer du namnger i din ansökan för att ställa kompletterande frågor . Sista ansökningsdag är 15 december.

Frågor och kontakt

haljegard@ume.se

070 – 514 75 24